Ferenc pápa fiatalok kérdéseire válaszol a vele készült új dokumentumfilmben

Ferenc pápa – 2023. március 28., kedd | 12:44

Április 5-től Amen. Ferenc válaszol címmel (olasz címe Szemtől szemben Ferenc pápával) új dokumentumfilmet láthatnak a Disney+ előfizetői – adták hírül az Avvenire katolikus napilap honlapján.

A filmben a Szentatya tíz, 20-25 év körüli, a világ különböző részeiből érkező, eltérő körülmények között élő fiatal kérdéseire válaszol. A beharangozók a dokumentumfilmet úgy mutatják be, mint egy eddig példa nélküli, bensőséges beszélgetést, amelyben olyan témák kerülnek szóba, mint a bevándorlás, a szexualitás, nemi identitás, vallásszabadság.

A dokumentumfilmet, amelyet a Producciones del Barrio készített Jordi Évole és Màrius Sánchez rendezésében 2022 nyarán forgatták Róma egyik negyedében. A spanyol nyelvű Catholic-Link információs és képzési portál úgy kommentálta a hírt, hogy a Disney nem a párbeszéd semleges terepe, hanem nyíltan ellentétes a Katolikus Egyház erkölcsével. Míg egyesek félelemmel, gyanakvással, kétségekkel telve fogadják a filmet, mások azt látják benne, hogy Ferenc pápa megpróbál a fiatalokkal párbeszédet kezdeményezni, leül melléjük, és kényes témákról beszélget velük.

A Disney+ előzetes spanyol nyelven látható, spanyol és olasz felirattal.

Forrás: avvenire.it

Fotó (archív): Vatican News

Magyar Kurír

(hj)

Kapcsolódó fotógaléria