Ferenc pápa márciusi imaszándéka a keresztény közösségek jogainak elismeréséért

2019. március 6., szerda | 11:33

A Szentatya márciusi imaszándéka: imádkozzunk, hogy a keresztény közösségek – különösen azok, amelyek üldözést szenvednek – érezzék Krisztus közelségét, és a jogaikat tartsák tiszteletben. A Szentatya ehhez kapcsolódó videoüzenetét március 5-én tették közzé.

„Talán nehezen hisszük el, de több vértanú van ma, mint az első századokban – mondja üzenetében Ferenc pápa. – Azért üldözik őket, mert igazat szólnak, és hirdetik Jézus Krisztust a társadalomnak. Ez főleg ott történik, ahol a vallásszabadságot még nem biztosították. Olyan országokban is megtörténik azonban, ahol elméletileg és papíron védelmezik a szabadságot és az emberi jogokat. Imádkozzunk, hogy a keresztény közösségek – különösen azok, amelyek üldözést szenvednek – érezzék Krisztus közelségét, és a jogaikat tartsák tiszteletben.”

* * *

A Szükséget Szenvedő Egyház pápai jogú segélyszervezet vallásszabadságról szóló jelentése szerint a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. A szabad vallásgyakorláshoz való alapvető emberi jogot 38 országban súlyosan megsértik, melyek közül 21 országban kifejezetten üldözik a kereszténységet. „A világ számos területén a vallásszabadság nem egy elvont gondolat, hanem élet-halál kérdése. Nem arról van szó, hogy többé-kevésbé elfogadjuk-e a vallásszabadság mögött húzódó ideológiai alapokat, hanem arról, hogy sikerül-e elkerülni a vérfürdőt” – fogalmazott Thomas Heine-Geldern, a Szükséget Szenvedő Egyház ügyvezető elnöke.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News YouTube-csatornája

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

21:44
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

20:18