Ferenc pápa találkozott a Nobel-békedíjra jelölt 16 éves környezetvédővel

2019. április 18., csütörtök | 18:48

Ferenc pápa április 17-én, a szerdai általános kihallgatáson találkozott Greta Thunberggel, a 16 éves svéd környezetvédelmi aktivistával, akit idén Nobel-békedíjra jelöltek.

A Szentszék Sajtóterme megerősítette az ANSA olasz hírügynökség által közzétett hírt, miszerint Ferenc pápa az audiencia végén találkozott a svéd környezetvédelmi aktivistával.

„A Szentatya köszönetet mondott Greta Thunbergnek a környezet védelmében vállalt elkötelezettségéért és bátorította tevékenységét. Greta kért lehetőséget a pápai találkozóra, amely során köszönetet mondott a Szentatyának a teremtett világ érdekében végzett jelentős tevékenységéért” – nyilatkozta Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő az újságíróknak a Szent Péter téri találkozásról, melyről rövid videó is készült.

Greta Thunberg a klímaváltozás elleni küzdelemben vállal részt munkájával. A 16 éves diáklány alapította a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára.

A svéd diáklány 2018. augusztus 20-án kezdte sztrájksorozatát: azon a pénteki napon az iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy tüntessen a klímaváltozás elleni határozottabb fellépésért. Sztrájksorozata globális tömegmozgalommá szélesedett, az eddigi legnagyobb akciót március 15-én szervezték, 123 országban kétezernél is több helyszínen tartottak tüntetést. Greta Thunberget tevékenységéért idén Nobel-békedíjra jelölték.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
isten-hatar-tuloldalan-var-gorfol-tibor-irasa-jean-vanier-halalara
Isten a határ túloldalán vár – Görföl Tibor írása Jean Vanier halálára

Mi történik, amikor meghalunk? „Azt hiszem, nyugovóra térünk. Majd felébredünk, és fény vesz körül minket... Hirtelen megpillantunk egy arcot. Találkozunk valakivel. Nem válunk eggyé, de kapcsolatban vagyunk. Egyszer csak ráébredünk, hogy ez a személy szeret minket.”

2019. május 19., vasárnap
ferenc-papa-jezus-szeretetevel-azokat-is-szeretni-tudjuk-akik-bantottak-bennunket
Ferenc pápa: Jézus szeretetével azokat is szeretni tudjuk, akik bántottak bennünket!

Május 19-én a vasárnapi evangélium alapján a Szentatya Jézus új parancsának értelméről elmélkedett a déli Mária-ima elimádkozását megelőzően.

2019. május 19., vasárnap