Gallaro érsek és Manuel Nin püspök a Szent Atanáz Főiskolára látogatott

Hazai – 2021. szeptember 15., szerda | 18:37

Rendkívüli látogatást tett szeptember 10-én a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán az albán-olasz nemzetiségű Giorgio Demetrio Gallaro érsek, a Keleti Egyházak Kongregációjának titkára és a spanyol születésű Manuel Nin athéni görögkatolikus exarcha, akik a görögkatolikus püspökök találkozójára és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkeztek Magyarországra.

Giorgio Demetrio Gallaro érsek a Szent Atanáz Főiskolán köszöntötte a megújult licenciakurzuson részt vevőket, akik a félév első alkalmán Vito Limone milánói professzor patrisztikus exegézisről szóló előadását hallgathatták meg.

Gallaro érsek, a Keleti Egyházak Kongregációjának titkára elmondta, nagyon fontosnak tartja a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán folyó munkát, amely a keleti teológiai műveltség iránt érdeklődőknek nyújt tanulási és kutatási lehetőséget.

Köszöntőjében kiemelte, hogy a keleti teológia ismerete egyrészt szolgálat, mellyel az emberek keresztény előmenetelét kell segíteni, másrészt

a keleti teológia érték – olyan ékesség, amit nem szabad csupán kincseskamrában őrizni, hanem meg kell osztani másokkal is.

Olyan kincs, amely ugyan sok hívő ember mindennapi életének a része, ám ebből a kincsből még másoknak is jut bőven. Ezt is kell szolgálnia a főiskolának – mondta Giorgio Demetrio Gallaro érsek, a Keleti Egyházak Kongregációjának titkára.

Végezetül áldását adta a hallgatókra és az intézmény dolgozóira, sikeres tanévet kívánva mindenkinek.

Forrás: SzAGKHF/Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szilágyi Tibor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria