Görögkatolikus felkérésre írt igemagyarázatot Barsi Balázs

Megszentelt élet – 2019. május 25., szombat | 12:53

Barsi Balázs OFM Széchenyi-díjas ferences szerzetes a görögkatolikus liturgikus éven vezeti végig az olvasót a héten megjelenő négykötetes művében. A hitszónok, teológiai tanár csaknem három évig írta elmélkedéseit a napi evangéliumokról.

A görögkatolikus egyházban a Szent Liturgiákon évente egyszer olvassák végig a négy evangéliumot. Húsvétvasárnap kezdik a Prológussal (Jn 1,1–12), majd pünkösd után folytatják Szent Lukács evangéliumával, utána Szent Máté, majd végül Szent Márk evangéliuma hangzik fel a templomokban. Barsi Balázs – a Görögkatolikus Metropólia felkérésére – arra vállalkozott, hogy a mindennapi szakaszokhoz külön elmélkedést ír. Hatalmas munkájával ez év húsvétjára végzett, a négykötetes művet a héten jelenteti meg a metropólia. 

Az imádsággal telt tanítások nem csak az igehirdető papoknak nyújthatnak nagy segítséget, de minden igét szerető kereszténynek vagy akár igére szomjas istenkeresőnek lelkileg hasznos olvasmányt nyújthatnak. A könyv elsőként május 25-én Hajdúdorogon, a metropóliai napon lesz hozzáférhető, majd minden görögkatolikus könyvesboltban, illetve a debreceni érseki hivatalban is meg lehet vásárolni.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria