Házasoknak szervez online találkozókat a veszprémi családpasztorációs csoport

Hazai – 2020. november 19., csütörtök | 17:21

A Veszprémi Főegyházmegye Fodor János vezette családpasztorációs munkacsoportja szervezésében idén online formában valósul meg a házaspárok őszi programsorozata, mely eredetileg azzal a szándékkal is indult, hogy egy újabb alkalmat biztosítson a hasonló értékrendű házaspároknak a találkozásra. Idén a járványhelyzet miatt a másik cél, a házastársi kapcsolat megerősítése került előtérbe.

November 15-én, élve az érsekség technikai hátterével és a Szaléziánum biztosította helyszínnel, otthonról tekinthették meg a műsort az érdeklődők. A házigazda Gerstmár házaspár – a családpasztorációs munkacsoport tagjai – beköszöntőjében utalt a Veszprémben már nagy hagyománnyal rendelkező, a Tátrai házaspár szervezte „Rendhagyó randevúk”-ra. A program decemberben indul a Balatonalmádiban a Krizsán házaspár által indított „Almádi randi”-val együtt. Keszthelyen januárban kezdődik a „Szerelmes kalandtúra”. Otthonról is megoldható feladatokkal várják a párkapcsolatuk szebbé, erősebbé tételén dolgozni kívánó párokat az egyházmegyében.

A november 15-i műsort a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpadának tagjai állították össze Lohonyai Zoltán költeményei alapján, Dalban bujdosó versek címmel. A szerzőn kívül közreműködött Rábai Zsanett és Felföldi Gábor.

A programsorozat következő online előadásainak témája az intimitás a házasságban. Az alkalmak 19 órakor kezdődnek a Veszprémi Főegyházmegye YouTube-csatornáján, és 22 órakor érnek véget. Az előadások feltehetően félórások lesznek, utána kérdezni lehet a szakemberektől, a Veszprémi Főegyházmegye családpasztorációs oldalán keresztül.

November 20. Házasesték – Előadók: Gorove László és Kriszta
November 27. Házasesték – Előadó: Portik-Bakai Melinda

További információt az alábbi oldalakon kaphatnak az érdeklődők:

https://rendhagyorandevuk.hu

https://www.facebook.com/almadirandi

https://www.facebook.com/szerelmeskeszthely

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája; Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria