Házasságban élni öröm! – üzeni a Hallelujah című dallal Gombos Bálint gencsapáti plébános

Nézőpont – 2016. szeptember 28., szerda | 13:03

Gombos Bálint, a Vas megyei Gencsapáti plébánosa az internet új meglepetése: két nap alatt több mint százezren nézték meg azt a videót, melyen Leonard Cohen Hallelujah című szerzeményének előadásával örvendezteti meg a fiatal párt a szeptember 24-én a szombathelyi székesegyházban tartott esküvőn.

A gencsapáti Szent Jakab-templom plébánosa, Gombos Bálint először unokahúgát lepte meg két évvel ezelőtt azzal, hogy elénekelte esküvőjén Leonard Cohen Hallelujah című dalát.

Szerettem volna valami személyeset és egyedit ajándékozni. Így találtam rá arra a felvételre, melyen Ray  Kelly ír pap énekli a Hallelujah-t  – idézte fel kérdésünkre Bálint atya. „Kedvencem lett ez a dal, melyben a tartalom és dallam együttese hordozza azt az örömet, amit számomra a házasságkötés jelent.”

A pap idén szeptember 24-én ismét ezzel a dallal örvendeztetett meg egy fiatal párt a szombathelyi székesegyházban tartott esküvőjükön. A zenés köszöntésről készült videót néhány nap alatt több mint százezren tekintették meg, miután a Facebookra is felkerült. Gombos Bálint meglepődött, hogy ilyen népszerű lett a felvétel. „A jó híreknek is értéke van” – fogalmazta meg örömét, és hozzátette: reméli, hogy a dal segítségével az üzenet is célba ér: házasságban élni jó, vállalni kell az életre szóló elköteleződést.


Gombos Bálint hittanóráin is alkalmazza az ének közvetítő erejét. Kiemelte: a gyerekek fogékonyak a muzsikára, érezhetően szívesebben jönnek ministrálni, ha az éneklés is szerepet kap a szolgálat során.

Bálint atyát Mészáros Renáta és lánya kísérték zongorán és csellón a múlt szombati esküvőn.
  

Fotó: Tompa Viola/Szombathelyi Egyházmegye

Videó: Profiesküvő.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria