Hittanosok festettek teremtéstörténetet a debreceni látogatóközpont falára

Hazai – 2021. július 31., szombat | 14:33

Július 19. és 23. között került sor idén a Debreceni Görögkatolikus Parókia hittanosainak alkotótáborára, melynek témája a teremtéstörténet volt. A hét végére a mintegy negyven résztvevő csodálatos falfestménnyel díszítette ki a Hit és Kultúra Látogatóközpont udvarának falát.

A szervezők a programokat a teremtéstörténet tematikájához illeszkedve választották meg a gyerekek számára. Sor került egy különleges kézműves-foglalkozásra, egyéni terveket készítettek, és természetesen voltak sportfoglalkozások.

Kapin István parókus tartott előadást a környezetvédelemről, illetve a táborozók meglátogatták a debreceni Nagyerdei Kultúrparkot (növény- és állatkert és vidámpark) is – amit kicsik és nagyon egyaránt élveztek –, végül pedig a tábor utolsó napjára elkészült a látogatóközpont kerítésfalára közösen festett, teremtést ábrázoló alkotás is.


Az élménygazdag hetet a Parókia Band fellépése zárta, a tábor igazi záróprogramja mégsem ez a mulatság volt: július 24-én, vasárnap az Istenszülő oltalmának tiszteletére szentelt debreceni görögkatolikus templomban a Szent Liturgián a Lautitia kórus teljesített zenei szolgálatot, énekével téve még szebbé a szertartást, majd sor került a fal megszentelésére is.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye; Debreceni Görögkatolikus Parókia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria