Húsz új munkahely jött létre megváltozott munkaképességűek számára Pécsen

Hazai – 2015. május 21., csütörtök | 14:35

Húsz új munkahely jött létre egy uniós programnak köszönhetően megváltozott munkaképességű emberek számára Pécsen. A jelenleg elsősorban elektronikai hulladékokat bontó és válogató üzem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományaként érkezett hulladékot szortírozza – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

Az Edison utcában májustól működő üzemben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. olyan megváltozott munkaképességű munkatársakat foglalkoztat majd, akik a projekt keretében részt vettek a Kerek Világ Alapítvány és a Kék Gazdaság Innovációs Klaszter (ECO-synergy Kft.) rendezvényein és képzésein.

Az üzem májustól hivatalosan is átvesz adományként elektronikai hulladékokat, amelyekhez további partnereket keres a folyamatos és hosszú távú fenntarthatóság megteremtése érdekében.

A szerdai megnyitón beszédet mondott többek között Kovács Gábor, a Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. ügyvezetője, Vonyó Péter üzemvezető, Kővári János, a Kerek Világ Alapítvány titkára, Bedőné Károly Judit, az ECO-Synergy Kft. ügyvezetője és ifjabb Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportjának vezetője.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria