Idén is megrendezik az Ars Sacra Fesztivált

Kultúra – 2020. június 9., kedd | 14:36

„Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) mottóval, szeptember 12. és 20. között rendezik meg a XIV. Ars Sacra Fesztivált. Határon innen és túlról várják a történelmi egyházak, kulturális intézmények és művészek csatlakozását, akik programokkal szeretnének bekapcsolódni a minden évben nagy érdeklődésnek örvendő eseménysorozatba. Jelentkezési határidő: július 15.

A szervezők célja, hogy az Ars Sacra Fesztivál programjain keresztül mai társadalmunk találkozzon a hagyományos zsidó-keresztény alapokon nyugvó európai kultúrával, és a művészet segítségével fölfedezze annak gazdagságát.

Az eseménysorozathoz csatlakozhatnak:

– múzeumok, kiállítóhelyek, galériák és műtermek – szakrális kiállítással, tárlatvezetéssel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal;

– kulturális központok, művelődési házak – színházak, képző- és iparművészek, előadóművészek, mozgásművészek bevonásával;

– képző- és iparművészek – kiállítással, nyitott műteremmel;

– zeneművészek – koncerttel;

– színházak – szakrális témájú színdarabokkal, irodalmi estekkel;

– templomok – a templom bemutatásával, kiállítások, előadások, koncertek befogadásával;

– iskolák – irodalmi, színi előadásokkal, versmondó estekkel, kiállítással, zenei programokkal;

– helytörténészek, művészettörténészek, építészek – szakrális épületek bemutatásával, tematikus kirándulások, séták szervezésével.

A csatlakozás módja: a fesztivál honlapján történő regisztrálás után a program feltöltésével július 15-ig.

Az Ars Sacra Fesztiválra olyan új vagy már meglévő programmal lehet jelentkezni, amely a fesztivál idején – akár rövid ideig is – ingyenesen látogatható. A határidőn túli programok technikai okok miatt már nem kerülhetnek be a nyomtatott programfüzetbe, csak a honlapon jelennek meg.

A Nyitott Templom Napja lehetőségeiről ITT, az Ars Sacra Filmfesztiválról ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Ars Sacra Fesztivál

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria