Idén is várják a középiskolások jelentkezését a Cultura Nostra történelmi vetélkedőre

Hazai – 2017. november 13., hétfő | 12:05

A Pannonhalmi Főapátság idén is megrendezi középiskolások számára a Cultura Nostra történelmi vetélkedőt. A tizenhetedik alkalommal megszervezett verseny témája Magyarország története 1867–1918 között, a dualizmus kora lesz.

A versenyen magyarországi és határainkon túl élő magyar középiskolások (9–12. évfolyam) vehetnek részt, akik háromfős csapatokban képviselik iskolájukat.

A vetélkedő menete:

Az első forduló feladatsorát a verseny honlapjáról tudják letölteni a csapatok 2017. december 7-én, csütörtökön 14 órakor, ezt kitöltés után, legkésőbb aznap 16 óráig kell visszaküldeniük.

A második, regionális forduló feladatlapját a Kárpát-medence kijelölt városaiban töltik ki a résztvevők 2018. február 6-án.

A szóbeli döntő a Pannonhalmi Főapátságban lesz 2018. március 23−25. között, erre a legjobb teljesítményt elérő tíz csapatot hívják meg.

A döntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek. Az 1–3. helyezett csapatok és felkészítő tanáraik részt vehetnek a vetélkedő témájához kapcsolódó nyári szakmai kiránduláson, felkészítő tanáraik munkáját pedig értékes tárgyi nyereményekkel ismerik el.

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom megtekinthető a vetélkedő honlapján.

Jelentkezni 2017. november 30-ig a culturanostra.bences.hu honlapon lehet a diákok nevének, iskolájának és felkészítő tanárának megjelölésével. A jelentkezéskor e-mail-címet kérnek megadni, ahova a versennyel kapcsolatos információkat elküldhetik. Minden jelentkező csapatnak önálló e-mail-címmel kell rendelkeznie, mely egyben bejelentkezési névként is működik a honlapon.

A Cultura Nostra történelmi vetélkedő honlapján további információ érhető el a versenyről.

Forrás és fotó: Pannonhalma Élmény – Experience Pannonhalma Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria