Imádkozzunk a szétválasztott sziámi ikerpárért, különösen a válságos állapotban lévő Rukayáért!

Kitekintő – 2019. augusztus 14., szerda | 16:58

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott hároméves bangladesi kislányok állapota változott: Rabeyánál pozitív fejlemények vannak, Rukaya viszont vírusos lázzal küzd, állapota kritikus – tájékoztatott az alapítvány honlapja augusztus 14-én.

Rabeya az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után öt nappal magához tért, mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét. A gyermek már egész mondatokban beszél, mosolyog és szájon át eszik.

Testvére, Rukaya továbbra is változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immár önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás. Ám mivel a paraméterei és leletei problémát jeleztek az utóbbi napokban, az orvosok tesztet végeztek nála, mely pozitív eredményt mutatott. A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig sajnos életveszélyben van.

Az alapítvány munkájához egyaránt nélkülözhetetlen a tudományos felkészültség és az imákból nyert lelki támogatás, amelyért honlapjukon köszönetet mondanak és kérik a további imákat.

A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, Pataki Gergely; a végső szétválasztást vezető Csókay András; illetve az aneszteziológiai team vezetője, Csapody Marcell jelenleg is Dakkában tartózkodik a kicsikkel.

Forrás és fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria