Imádság Budapesten Ukrajna békéjéért a pápa felhívására – online is

Hazai – 2022. január 25., kedd | 18:00

Ferenc pápa az Úrangyala imádságban január 23-án kérte, hogy a január 26., szerdát szenteljük az Ukrajna békéjéért szóló imádságnak. Budapesten a Sant’Egidio közösség a Gát utcai templomban 18.30-kor vár mindenkit, aki szívesen csatlakozik a békeimádsághoz, illetve online is be lehet kapcsolódni az eseménybe.

„Aggodalommal követem a növekvő feszültségeket, melyek azzal fenyegetnek, hogy újabb csapást mérnek Ukrajna békéjére, és megkérdőjelezik az európai kontinens biztonságát, s mindez szélesebb körű következményekkel is járhat. Sürgető felhívást intézek az összes jóakaratú emberhez, hogy imádkozzanak a Mindenható Istenhez, hogy minden politikai cselekvés és kezdeményezés az emberi testvériséget szolgálja, ne pedig részérdekeket. Akik saját céljaikat mások kárára követik, megvetik saját emberi hivatásukat, mert mindannyian testvérek vagyunk. Ezért és a jelenlegi feszültségek miatt aggódva javaslom, hogy jövő hét szerda, január 26. legyen imanap a békéért” – kérte Ferenc pápa.

*

A Sant’Egidio közösség rendszeresen tart imádságot a világ békéjéért, a háborúban szenvedő országokért, amikor Ukrajnáért is fohászkodik. Január 26-án, szerdán a Szentatya kérésére Ukrajna békéjéért szól az imádság.

Az imádság után a közösség tagjai szokás szerint felkeresik utcán élő barátaikat meleg élelemmel, takarókkal! Azt kérik, hogy aki tud, hozzon egy hálózsákot vagy egy termosz forró teát!

Az eseményt a Sant’Egidio közösség Facebook-oldalán közvetítik.

Szintén január 26-án 18.30-tól Pécsen a Ferences templomban tartanak imádságot Ukrajna békéjéért.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria