Isten mindenkihez el akar jutni – Gyertyagyújtás a Honvédelmi Minisztériumban

Hazai – 2023. december 9., szombat | 17:45

A Honvédelmi Minisztérium (HM) katolikus és protestáns tábori püspökségeinek szervezésében tartott karácsonyváró adventi áhítaton Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, Székesfehérvár országgyűlési képviselő gyújtotta meg az adventi koszorú második gyertyáját a tárca budapesti, Balaton utcai épületében december 8-án, pénteken.

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök prédikációjukban az ünnepre történő lelki felkészülésről és az önmagunkban való elmélyülés fontosságáról beszéltek.

A lélek és a test kölcsönhatásban van egymással, így amikor külsőségekben is felkészülünk Krisztus várására, a karácsonyra, valójában lélekben is erősödünk

– fogalmazott Jákob János dandártábornok.

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök János evangéliumát idézve az univerzum keletkezése előtt időszakról beszélt, amikor kizárólag Isten létezett.

Isten ebben a jelenben van! Abban a jelenben, ahol nincs múlt és nincs jövő

– hangsúlyozta, hozzátéve: az Isten üzenete mindenkinek szól, el akar jutni mindenkihez.

Szabó Ferenc őrnagy, evangélikus tábori lelkész ezt követően arra hívta fel a figyelmet, hogy az ember a mindennapos rohanásban hajlamos elfeledkezni Istenről, azonban ha baj történik, rögtön a segítségét kéri.

Az ünnepi készülődés kapcsán úgy fohászkodott:

„Jézus fogadására készülve az adventi hetekben, kérünk, te készítsd elő szívünket, hogy méltóképpen fogadhassuk a világ világosságát.”

Gondolataikat követően az esemény a Jöjj, népek megváltója című adventi dal eléneklésével zárult.

Az áhítaton a zenei szolgálatot a Magyar Honvédség Központi Zenekara, a magyar katonazene egyik legnagyobb szakmai múlttal rendelkező fúvószenei együttesének rézfúvós kvintettje adta.

Forrás és fotó: Honvédelem.hu, HM KTP

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria