Istenes versek Székely János szombathelyi püspök előadásában

Kultúra – 2020. május 9., szombat | 18:16

A Martinus Kiadó sokak kérésére a közelmúltban újra megjelentette a Csak ennyi az egész című, istenes verseket tartalmazó CD-t. A lemezen Székely János szombathelyi megyéspüspök szavalja, mintegy imádkozza a verseket, amelyek korábban a Mária Rádióban hangzottak el.

A Csak ennyi az egész című CD-t Perger Gyula toronyi plébános, a Szombathelyi Egyházmegyei Gyűjtemények püspöki referense ajánlja.

„Számos gyönyörű istenes vagy Istent kereső vers született már és születik ma is legnagyobb magyar költőink és külföldi szerzők tollából. Bizonyára mindenkinek van magyar és külföldi kedvence. Talán mindannyian össze tudnánk állítani a hozzánk leginkább közel álló művek listáját.

Jó, ha az ember elcsendesedhet, s költőink, íróink alkotásain keresztül meghallja újra a világ tiszta harmóniáját. Ezeket a verseket hallgatva talán könnyebb észrevenni a saját életünk hamis hangjait is, majd kijavítani azokat, mert Istenben a szép, a jó, az igaz, a szent egyaránt jelen van, s ezt tükrözik a felcsendülő alkotások Reményik Sándor, Dsida Jenő, Wass Albert, Sík Sándor, Mécs László, Szent-Gály Kata, Túrmezei Erzsébet sorain keresztül.” 

A lemezbe ITT lehet belehallgatni.

*

A kiadvány megvásárolható a Szombathelyi Egyházmegye könyvesboltjában, a Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadóban.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Merényi Zita; Martinus Kiadó

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria