Januári fáradtságban szenvedsz? Próbáld ki Cabrini Szent Franciska imáját

Nézőpont – 2020. január 14., kedd | 19:57

Egyesek szerint január harmadik hétfője az év legdepressziósabb napja. Az biztos, hogy nem ragyog már előttünk a karácsony, igazából el is fáradtunk az ünnepekben, és messzinek tűnik még a tavasz.

Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű Cabrini anya, vagyis Cabrini Szent Franciska imája segíthet azoknak, akik úgy érzik, túl sok a szorongás, aggódás, idegeskedés és aggodalmaskodás az életükben.

Az USA-ban a szorongásos zavarok vannak túlsúlyban a mentális betegségek között; 40 millió 18 év feletti felnőttet érint, a teljes lakosság 18,1 százalékát. A szorongásos zavarok mellett depressziótól, pániktól, fóbiától szenvednek sokan, mások meg egyszerűen azt érzik: teljesen kimerültek. Bármelyik esetről is van szó, nap mint nap szembe kell néznünk ezekkel a nehézségekkel, és általában nem könnyű leküzdeni őket.

A megfelelő orvosi ellátás mellett egy-egy ima is hathatós segítség lehet a stressz, szorongás és aggódás ellen. Az Aleteia a Cabrini anyaként ismert olasz származású szerzetesnővér és rendalapító – egyébként a bevándorlók védőszentje – imáját ajánlja, mellyel Isten segítségét kérhetjük, hogy megszabadulhassunk a szorongástól és aggodalmaskodástól.

„Erősíts meg engem Szentlelked kegyelmével, add a te békédet lelkemnek, hogy szabad lehessek minden fölösleges aggódástól, aggodalmaskodástól és nyugtalankodástól. Segíts, hogy mindig arra vágyjam, ami kedvedre való és elfogadható számodra, hogy a te akaratod az én akaratom legyen. Add meg nekem, hogy megszabaduljak minden tisztátalan kívánságtól, és hogy a te szeretetedért jelentéktelen és ismeretlen maradhassak ebben a világban, csak te ismerj engem. Ne engedd meg, hogy magamnak tulajdonítsam a jót, amelyet te cselekszel bennem és általam, hanem Neked tulajdonítva minden dicsőséget én csupán a gyengeségeimmel dicsekedhessem, hogy őszintén elutasítva minden világi hiúságot arra a valódi és örökkévaló dicsőségre vágyakozzam, ami tőled jön. Ámen.”

Cabrini Szent Franciska

Cabrini anya Francesca Cabrini néven született 1850-ben a lombardiai Sant’Angelo Lodigianóban; 1889-ben érkezett több nővérrel együtt New Yorkba XIII. Leó pápa kérésére, hogy segítséget nyújtson a rossz körülmények között élő, sok elutasítást szenvedő olasz bevándorlóknak. Franciska kicsi kora óta hittérítő szeretett volna lenni, Xavéri Szent Ferenc tiszteletére egészítette ki nevét a Xavier/Saverio névvel fogadalomtételekor. A Gondviselés háza nevű leányárvaház vezetőjeként konventet létesített Codognóban, majd megalapította a Jézus Szent Szíve Missziós Nővérek kongregációját. Élete során hatvanhét házat alapított szerte a világon. Cabrini anyát 1938-ban boldoggá, 1946. július 7-én szentté avatták. Ő volt az első nő a tengerentúlon, akinek ez a megtiszteltetés osztályrészül jutott. Liturgikus emléknapját az Egyesült Államokban november 13-án, a világegyházban december 22-én ünnepelik.

Az írás először 2018. január 17-én jelent meg portálunkon.

Forrás: Aleteia; Katolikus.hu

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria