Jelentkezz a szombathelyi II. János Pál Kollégiumba! – VIDEÓVAL

Hazai – 2015. április 19., vasárnap | 14:02

Jelentkezőket vár a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium. A Szombathely történelmi belvárosában, a Fő tér és a székesegyház szomszédságában található intézményről Németh Norbert igazgatót kérdezte a Szombathelyi Egyházmegye sajtószolgálata.

A három éve működő II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban különböző karokon tanulók tartoznak egy közösségbe. A kollégisták közösen gondolkodnak, szaktudást, idegen nyelveket egyaránt elsajátíthatnak, és segítik őket önmaguk, egymás és a keresztény értékek megismerésében is – mondta el Németh Norbert.

A szakkollégium hármas pillérre épül:
– tudományos és szakmai programok, amelyeknek alapját a belső, kollégiumi kurzusok biztosítják
– közösségi élet, amelyben fontos szerepet kap a kikapcsolódás és a szórakozás is (táncházak, bálok és kollégiumi estek)
– lelki program, amelybe lehetőség van akár mindennap bekapcsolódni

Fontos hangsúlyozni, hogy mi nem pusztán egyetemi kollégium vagyunk, hanem kollégium plusz!, Vagyis a bentlakás mellé életre szóló többletet, keresztény értékeket is kínálunk – hangsúlyozta a kollégiumot vezető lelkipásztor.

A szakkollégiumban a hallgatók jól felszerelt lakásokban laknak (mosógép, jól felszerelt konyha, internetkapcsolat). Emelett számítógép- és tornaterem is a kollégisták rendelkezésére áll. A csoportos összejöveteleket a padlásteremben tartják, amely vizsgaidőszakban tanulószobaként szolgál. A kollégiumnak saját kápolnája van. 

A jelentkezés határideje: 2015. augusztus 15. (12 óra)

A felvételi adatlapot és csatolmányokat KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUSAN, vagyis e-mailen lehet benyújtani a szakkollegium@martinus.hu címen. Ugyancsak ezen az e-mail címen várják az érdklődők kérdéseit.

A felvételi beszélgetés időpontja és helye: 2015. augusztus 25. kedd (10 óra) Szombathely, Hollán E. u. 10–12., a szakkollégium épülete.

A jelentkezéssel és a felvételivel kapcsolatos összes tudnivaló (jelentkezési lap, felhívás stb.) megtalálható a szakkollégium weblapján: www.szakkollegium.martinus.hu

Fotó és videó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria