Jótékonysági lekvárfőzést szervezett a Karitász Bordányban – KÉPRIPORT

Hazai – 2018. szeptember 21., péntek | 14:28

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász bordányi csoportja évről évre megszervezi szeptemberben a jótékony célú szilvalekvárfőzést.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az összefogás nagyszerű példája valósul meg a karitászcsoport munkája révén a háromezer fős Csongrád megyei Bordányban. A csoport tagjai odaadó szolgálatkészségükkel és munkájukkal képesek mozgósítani az egész községet a jó ügyek érdekében. 

A szeretetszolgálat számos területén tevékeny karitászosok között szoros testvéries kapcsolat alakult ki az évek során. Közösséget találnak itt, szívesen összejönnek egy-egy jótékonysági megmozdulás alkalmára. Erre szép példa, hogy már öt éve minden szeptemberben szilvalekvárfőzésre gyűlnek össze – bevonva rászorulókat is. Az itt készült lekvárokat aztán a karácsonyi jótékonysági vásárukon értékesítik.


A faluban hagyományos a gyümölcstermesztés, s a gazdák jó szívvel ajánlják fel a gyümölcsöt, de a főzéshez szükséges többi eszköz (üstök, kavarókanalak) is mind a falubeliek segítsége révén áll rendelkezésre. Idén huszonkét láda szilvát válogattak, mostak, magoztak és főztek meg a jótékony cél érdekében.

Szöveg és fotók: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria