Kerekasztal-beszélgetést tartott az országos „Jó, hogy vagy” Életvédők Szövetsége Debrecenben

Hazai – 2024. április 12., péntek | 14:17

Kerekasztal-beszélgetést tartott az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület kezdeményezésére 2023 novemberében létrejött, életvédelemmel foglalkozó országos és határon túli szervezeteket egyesítő „Jó, hogy vagy” Életvédők Szövetsége április 9-én Debrecenben, az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében.

Házigazdaként az életvédelemmel foglalkozó debreceni székhelyű Szent II. János Pál Intézet fogadta a résztvevőket. A debreceni és nyíregyházi életvédő szervezetek, magánszemélyek találkoztak egymással, hogy együttes erővel tudjanak fellépni, kiállni az élet védelméért.

A rendezvényen Osztie Zoltán plébános, a „Jó, hogy vagy” Életvédők Szövetségének elnöke bemutatta a szövetség munkáját, majd egymás tevékenységét is megismerhették a résztvevő szervezetek.

Ezt követően Szigetvári Zsuzsa, a Keresztény Családi Centrum koordinációs vezetője, majd Várfalvi Mariann, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének elnöke ismertették programjukat.

Osztie Zoltán az életvédők szövetsége megalapításával kapcsolatban a találkozó előtt elmondta, óriási támadások érik az embert. A „Ki az ember?” egyetemes érvényű kérdés, amelyre az életvédelemmel foglalkozó szakemberekkel együtt szeretnék megadni a társadalomnak az egyetemes érvényű választ.

A támadások pergőtüzében az emberek személyi méltóságát kell megvédeni a fogantatástól kezdve egészen az élet természetes végéig. Az ember védelemre szorul – mutatott rá Osztie Zoltán. – Az életvédők szövetsége egyik kiemelt feladata, hogy meg tudjon nyilatkozni számos olyan a társadalmat, az emberek mindennapjait érintő kérdésben, amelyekről nekünk, keresztényeknek nem szabad hallgatnunk.

A szövetség létrejöttének másik célja, hogy egy közösségben tömörítse az életvédő szervezeteket, amelyek egy-egy területre fókuszálva professzionális, kiemelkedő munkát végeznek a saját környezetükben, csak esetleg nem tudnak egymásról, még ugyanazon városon belül sem. Éppen ezért jött létre a szövetség.

Osztie Zoltán azt is elmondta, fontosnak tartják, hogy a társadalom tudatába bekerüljön az életvédelem mint fogalom és annak jelentése, amely azonos a teremtésvédelemmel, és nemcsak az abortusz ellen hallatja a hangját, hanem az emberi élet minden területén szeretne védelmet nyújtani – fogalmazott a „Jó, hogy vagy” Életvédők Szövetségének elnöke.

A szövetség országjáró útja során keresi azokat a régióközpontokat is, ahol a környező településekről is be tudnak csatlakozni a közös munkába. Ilyen központ lett Debrecenben a Szent László domonkos plébániához tartozó Szent II. János Pál Intézet is.

A „Jó, hogy vagy” Életvédők Szövetsége munkájáról információk olvashatók a Facebook-oldalukon is, a weboldalukon pedig várják a további szervezetek csatlakozását.

Budapesten működik a szövetség információs és adminisztrációs szolgáltató központja (Budapest, Március 15. tér 2.). További információ: info@johogyvagy.hu.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria