Keresztet állítottak a nyíregyházi Rókahegyen

Hazai – 2017. szeptember 19., kedd | 15:08

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó áldotta meg szeptember 10-én azt a keresztet, amely közös összefogásból épült fel a nyíregyházi Rókahegy görögkatolikus kápolnája előtt.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepség Szent Liturgiával kezdődött a nyíregyháza-sóstóhegyi egyházközséghez tartozó kápolnában, a szertartás kezdetén Szocska Ábel köszönetet mondott a közösség tagjainak az összefogásért. Az apostoli kormányzó külön köszöntötte Mányik Andrást és feleségét, akiknek lelkesedése, fáradozása teszi élővé az egyházközséget.

Homíliájában Szocska Ábel a keresztről mint jelképről beszélt: a nehézség, a gyötrelmek és a megalázottság szimbólumának jelképétől vezette gondolatmenetét a kereszt szépségéig, „mert számunkra a kereszt magától Krisztustól válik széppé”.

A szertartás végén Sivadó Csaba parókus köszönetet mondott a híveknek adományaikért, munkájukért, valamint Monostory Viktóriának és Pénzeli Péternek, akik a korpuszt festették; a Groska Kft.-nek a famunkáért, Urgyán Bélának a vasmunkáért és Darabánt Györgynek a burkolásért.

A Szent Liturgiát és a keresztszentelést követően a sóstóhegy-rókahegyi hívek agapéra hívták vendégeiket.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria