Kilenc nyelven lesz gyóntatás a Ferenciek terén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hetében

Megszentelt élet – 2021. szeptember 3., péntek | 14:51

A Ferenciek terén szeptember 6. és 12. között a magyar nyelvű gyóntatás mellett angol, német, olasz, francia, spanyol, horvát, orosz és román nyelven járulhatnak a hívek a bűnbánat szentségéhez.

„Felkészültnek érezzük magunkat a zarándokok szentgyónásának fogadására. Számítunk arra, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején nagyobb létszámban érkeznek majd külföldiek ebből a célból hozzánk.

Ugyan a paptestvérek többségének magyar az anyanyelve, azonban van, akinek olasz. Az egyik gyóntatónk korábban Franciaországban, Párizsban volt magyar lelkész, több nyelven is beszél, míg egy másik ferences testvér egyetemi tanulmányai során, illetve zarándoklatok vezetése révén tett szert tapasztalatokra, ő ugyancsak sok nyelvet beszél” – tájékoztatott Kárpáti Kázmér OFM, a Pest történelmi belvárosának középpontjában (1053 Budapest, Ferenciek tere 9.), a Ferenciek terén található Alkantarai Szent Péter-templom, közismertebb nevén a belvárosi (pesti) ferences templom igazgatója.

Hétfőtől a hét minden napján 8 és 12 óra, illetve 16 és 19 óra között fogadják a híveket.

A gyóntatási szolgálat részleteit ez a táblázat tartalmazza, amely folyamatosan frissül és elérhető a templomigazgatóság weboldalán is.

Fotó: Pesti Ferencesek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria