Kim Dzsongun meghívta Ferenc pápát Észak-Koreába

Ferenc pápa – 2018. október 9., kedd | 22:54

Phenjani látogatásra hívta meg Ferenc pápát Kim Dzsongun észak-koreai vezető – közölte október 9-én a dél-koreai elnöki hivatal. Az észak-koreai meghívást Mun Dzsein dél-koreai elnök fogja továbbítani a katolikus egyházfőnek, akivel a jövő héten találkozik európai látogatása során.

A szöuli elnöki hivatal tájékoztatása szerint Kim Dzsongun a dél-koreai államfővel szeptemberben folytatott találkozóján mondta el, hogy szeretné meghívni a pápát Észak-Koreába.

A phenjani vezető Ferenc pápa áldását és támogatását szeretné kérni a Koreai-félszigeten megteremteni szándékozott béke és stabilitás érdekében, illetve tanácskozni akar vele a Vatikánnal folytatható jövőbeli együttműködésről.

Június 10-én a Szentatya az Angelus elimádkozása után a következő felhívással fordult a Szent Péter téren összegyűltekhez:

„Ismételten szeretném üzenni a szeretett koreai népnek, hogy különösen gondolok rá, barátsággal és imával. Kívánom, hogy a megbeszélések, melyekre a következő napokban kerül sor Szingapúrban, hozzájáruljanak egy olyan pozitív jövő alakításához, amely biztosítja a békét a Koreai-félsziget és az egész világ számára. Ezért imádkozzunk az Úrhoz! Közösen, együtt kérjük a Szűzanyát, Korea királynőjét, hogy segítse ezeket a megbeszéléseket! [Üdvöz légy, Mária…]”

Forrás és fotó: MTI, Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria