Kisgyermekeknek szóló képes énekeskönyvet mutatott be a Don Bosco kórus

Kultúra – 2016. szeptember 26., hétfő | 10:50

Kisgyermekeknek szóló imádságos, rajzokkal illusztrált énekeskönyvet mutattak be szeptember 25-én az Egyetemi templom Bogdánfy Szilárd termében. A kötethez mellékelt CD-felvételen a Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekar családos közössége énekelt és működött közre hangszeres kísérettel.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az Énekelj velünk! Az egyházi év ünnepei című daloskönyv az egyházi év jeles alkalmainak megünnepléséhez nyújt segítséget a 3–10 éves korú gyermekeket nevelő szülők és pedagógusok számára. Az énekek tanulását kották, színes illusztrációk és hangzó anyag segítik.

Bíró László családreferens püspök a következő sorokkal ajánlja a kötetet:

„A családbarát egyház álmának aprócska megvalósulása ez a kiadvány is. Egyházközösségeinkben nemcsak a felnőttek tudnak árván maradni, hanem a nyiladozó értelmű apróságok is. Hányszor kényszerülnek arra, hogy végigunatkozzák a szentmisét, a felnőttek esti imádságát vagy hogy képességeiket meghaladó dallamokat énekeljenek, számukra megközelíthetetlen szövegekkel, melyek nemhogy vonzanák őket Jézushoz, hanem inkább taszítják. Ez a taszítás, érthetetlenség elkíséri őket felnőtt korukra is.

Sokgyermekes édesanyák leleménye, tapasztalata ihlette ezt a kis kiadványt, amely segítheti a jószándékú felnőtt társadalmat családban és óvodában, hittanórákon és kiránduláson, hogy a gyermekvilágnak szólóan ismerkedhessenek meg a szűkebb és tágabb valósággal, Isten elvontnak tűnő világával, Jézus személyével.


Köszönöm ezt a lelkes kezdeményezést. Kívánom, hogy ezen kiadványon keresztül is teljesülhessen Jézus vágya: »Engedjétek hozzám a gyermekeket.«”

A Dauner János szalézi atya által 1975-ben alapított Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekar ifjabb Benyus Sándor és Bakonyiné Marton Katalin vezetésével jelenleg is a budapesti Egyetemi templom egyházzenei szolgálatát látja el, valamint felkéréseknek eleget téve vendégszerepléseket is vállal. Az általuk előadott művek köre felöleli az egyházi év ünnepeit és az európai zenetörténet széles palettáját. Repertoárjukon százhúsz-száznegyven mű szerepel, illetve önálló zenekari műveket is játszanak.

Forrás: Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekar

Fotó: Thaler Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria