Kontemplatívok címmel podcastsorozatot indított Béri László Renátó OCD

Megszentelt élet – 2021. február 26., péntek | 20:30

Hétről hétre követhetjük a kármelita szerzetes Kontemplatívok című podcastját.

„Furcsa címe van ennek a podcastnak: »Kontemplatívok«. Hogy mit jelent ez, és hogy hogyan jutottam arra, hogy nekikezdjek ennek az útnak az éterben? (...) Hogy amit fontosnak tartok, azt továbbadhassam.” Befelé fordulunk, kevesebbet megyünk el, otthon vagyunk, és szükségünk van a belső erőforrást tápláló tartalmakra –

és én egy ilyen hang szeretnék lenni a sok közül, aki próbálja ebben a nehéz időszakban ezt az erőforrást, ezt a lelki táplálékot adni, hogy ebből táplálkozva meglehessen az a reményünk, hogy amikor ez a vírusháború véget ér, és talán egyszer az élet visszakerül a megszokott kerékvágásba, akkor (...) mi más emberekként kerüljünk oda vissza.”

„Legyen ez kegyelmi idő, egy olyan idő, amely nehéz, de megtisztít, amely jobbá tehet minket, ha hagyjuk” – fogalmazott a kármelita szerzetes a Kontemplatívok első évadának első epizódjában 2020 novemberében.

A kontempláció célja az értelemből »lehozni« az információkat a »szívbe«, hogy az tapasztalattá váljon.”

A podcastsorozat eddigi tizenhárom részében többek között e témákról osztja meg gondolatait Béri László Renátó OCD: A tapasztalat küszöbén; Ébredezünk...; Vissza a jelenbe!; A csend gyakorlata, avagy autós üldözés egy kartauzi kolostorban; Kettősségmentes szemléletmód; Kontemplatív élet a pocsolyán megcsillanó napfényben; Menthetetlenül egyek vagyunk; A paradoxon átölelése...

A hetente jelentkező Kontemplatívok podcastot a magyarországi kármelita rend YouTube-csatornáján hallgathatjuk meg – a tizennegyedik epizódot várhatóan február 28-án.

Forrás: Kármelita Rend

Fotó: kármelita rend; Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria