Különleges tárlatvezetés lesz a pécsi püspöki palotában

Kultúra – 2019. március 25., hétfő | 11:27

A pécsi püspöki palota épülete 2015 óta látogatható rendszeresen, megadott időpontokban; áprilisban kétezredik alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. Ezért rendhagyó tárlatvezetés lesz április 6-án: Udvardy György megyéspüspök fogja bemutatni a palotát a látogatóknak.

A püspöki palota 12. századi alapokkal rendelkező épülete ma különleges látnivalóknak ad helyet. Keleti szárnyában 2015 óta látogathatók a különböző korszakokat idéző püspöki szalonok, megcsodálhatók az egyedi díszítésű barokk, biedermeier, neoreneszánsz és neobarokk stílusú bútorok, festmények, berendezési tárgyak. Az április 6-án, 15 órakor kezdődő tárlatvezetésen Udvardy György megyéspüspök kalauzolja végig az érdeklődőket a palota kiállítótermeiben, valamint az egyébként nem látogatható déli szárnyban, a program végén pedig a püspökség egyik címeres borából kaphatnak kóstolót a kétezredik idegenvezetés résztvevői.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A helyszínen belépőjegy váltására nincs lehetőség, ezért a püspökség munkatársai kérik, hogy a programra már megváltott belépőjeggyel érkezzenek az érdeklődők, ennek hiányában nincs lehetőség a tárlatvezetésen való részvételre. Előzetes jegyvásárlásra a Magtár Látogatóközpontban, a székesegyházban vagy a dzsámiban van lehetőség, a látogatás napján vagy az azt megelőző napon. A regisztráció meglétét jegyvásárláskor ellenőrzik a munkatársak.

További információk az esemény regisztrációs oldalán találhatók, illetve a (30) 37 38 900-as telefonszámon vagy a latogatas@pecs.egyhazmegye.hu e-mail-címen kérhetők.


Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria