Lelki adoptálás – Imádság az abortusszal fenyegetett gyermekekért

Hazai – 2018. március 24., szombat | 18:46

Az abortusszal fenyegetett magzatokért végzett imádság mindannyiunknak szóló meghívás, melynek speciális és hatékony módja a Lengyelországból indult, a pálos szerzetesek által támogatott és terjesztett lelki adoptálás mozgalom.

A megfogant élet lelki adoptálása imádságos elköteleződés egy, az édesanyja méhében abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. Az imádság egy – egyedül csak Isten által ismert gyermek – lelki szüleivé tesz minket.

A lelki adoptálást magánúton vagy nyilvánosan – templomban, közösségben vagy zarándoklat keretében – lehet vállalni. Aki csatlakozik, elmondja a lelki adoptálás ígéretének szövegét és az adott naptól kezdve 9 hónapon – azaz 40 héten – keresztül naponta imádkozik egy tized rózsafüzért, valamint egy külön imát egy gyermekért és szüleiért. Az imádsághoz még saját felajánlásokat is lehet kapcsolni.

Minden nap fogan valahol egy gyermek, ezért bármelyik nap alkalmas rá, hogy egyénileg elkezdjük az imádságot, és így lelki védelmünk alá vegyük az új életet. Ugyanakkor ünnepélyes módon is lehet csatlakozni az imádsághoz – ez Magyarországon általában Gyümölcsoltó Boldogasszony, azaz Jézus fogantatásának ünnepén, március 25-én szokott történni.

A lelki adoptálás lényegében a megfogant életnek – Isten ajándékának – a védelme. Azok számára, akiknek nem lehet saját gyermekük, a szülőség ajándékának egyfajta megélése. Egyben az engesztelés lehetőségét is magában hordozza azon nők számára, akik elvetették saját gyermeküket. A szívükben ott van a megtisztulás és elégtétel vágya, hiszen arra lettek teremtve, hogy szeressenek és életet adjanak.

A lelki adoptálás bőséges gyümölcsöt érlel a fiatalok körében is, akik az imának köszönhetően sokkal érettebben készülnek a házasság szentségére. Aki végigkíséri imában a várandósság 9 hónapját, ráébred a nő méltóságára, és világossá válik számára, hogy a termékenység és az életadás ajándék. A lelki adoptálás 9 hónapja emellett érzékennyé tesz arra, hogy a férfi mindig potenciális apa és a nő potenciális anya, amikor megéli a szexualitást. Ilyen értelemben alkalmas eszköz arra, hogy a fiatalok tudatosan éljék meg a tisztaságot.

A Powerbank for Life androidos és iphone telefonokra letölthető alkalmazás segíti az imádkozókat, hogy kitartsanak a 9 hónap alatt. Minden nap egy-egy elmélkedés segít ráhangolódni a vállalt rózsafüzér tizedre, és hetente új, a lelki adoptálással kapcsolatos tanúságtételt olvashat el az alkalmazás használója.

További információ a lelki adoptálás honlapján olvasható.

Forrás: Lelki adoptálás mozgalom

Fotó: Max Pixel

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria