Második alkalommal rendezték meg a bicskei Cordis Fesztivált

Kishírek – 2023. május 18., csütörtök | 15:21

Május 6-án rendezték meg a II. Cordis keresztény könnyűzenei fesztivált Bicskén, idén ökumenikus szellemben. A fesztivál fővédnöke az Isteni Ige Társaságának a közelmúltban megválasztott tartományfőnöke, Magung Fransis SVD atya volt. Az eseményről Weisenburger Lívia, a Cordis Fesztivál főszervezője írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A bicskei Szent László Általános iskola tanulóinak nyitányát Lendvai Zoltán gördeszkás pap tanúságtétele követte, aki tanítása közben gördeszkás trükköket is mutatott be. Közreműködött az alcsútdobozi Mustármag Közösség, dicsőítő zenével.

A fesztivál délelőttjén dicsőítő énekek hangzottak el a Bicskei Baptista Gyülekezet, a Bicskei Református Gyülekezet énekkara és a Tabajdi Mészöly Gedeon Református Általános Iskola tanulói előadásában.

Az első rész imával zárult. A jelenlévők kézen fogva, „békeszigeteket” alkotva fohászkodtak a békéért.

A délutáni programot az Imperfectum együttes koncertje nyitotta meg.

Ezt követően Chavvakula Lourduraju SVD – Lourdu atya vezetésével szentségimádást tartottak, melynek zenei szolgálatát az Adoratio együttes látta el.

A szentségimádás után a Borka Band adott koncertet. Majd Nagy Zsolt, az Új Jeruzsálem Közösség vezetőjének tanúságtételét hallgathatták meg a résztvevők.

A fesztiválért bemutatott hálaadó szentmisét Burbela Gergely plébános celebrálta. Szentbeszédet Madassery Benvin Sebastian SVD atya mondott.

Az AcCordis Együttes ebben az évben ünnepli megalapításának ötödik évfordulóját. Ez alkalomból hálaadó jubileumi koncertet adtak; közreműködött az együttes korábbi és új tagjai mellett a gyermelyi Paradiso Kórus, Bardóczi Gyula előadóművész, illetve Szilas Imre, az első magyar beatmise zeneszerzője.

„Mama, olyan jó ez a fesztivál, jöjjünk el legközelebb is!” – mondta az egyik résztvevő, egy hároméves kisfiú az édesanyjának. Kaphat-e egy rendezvény ennél kedvesebb bókot?

„Szívünk ujjongott az Úrban, és abban a reményben zártuk a napot, hogy Isten kegyelméből jövőre is találkozunk a harmadik Cordis Fesztiválon” – írta a rendezvény főszervezője, Weisenburger Lívia.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: bicskei plébánia valamint a cordisfesztival.hu oldal

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria