Szent József Hackathon keresztény informatikai műhely indul Szegeden

Hazai – 2023. június 3., szombat | 13:00

A jezsuita rend szervezésében a szegedi Szent József Jezsuita Templomigazgatóság épületében tartják június 9. és 11. között a Szent József Hackathont, amelynek fő célja, hogy lendítsenek a digitális keresztény jelenléten. Programozókon kívül informatikai háttérrel rendelkező fordítókat és térinformatikusokat is várnak a családbarát rendezvényre.

A hétvége másik célja, hogy keresztény fejlesztők, programozók, általában „kockák” jobban megismerják egymást, örömeiket és nehézségeiket a témában. A szervezők a gyerekvigyázásról és gyerekprogramokról is gondoskodnak, valamint lazább családi  együttlétekre is lehetőség lesz.

Szent József ács volt vagy asztalos, leginkább faipari munkás. Nem feltétlenül váltak szét élesen ezek a szakmák. Ami biztos, hogy valami olyan munkát végzett, amire nagyon sokaknak szüksége volt. Amit lehet igénytelenül és nagyon precízen, sőt művészien is csinálni.

Ilyen az informatika is. Megannyi szakterület, ami hol szétválik, hol nem. Átjár mindent és mindenütt ott van, noha ez legtöbbször fel sem tűnik ma már.

A Szent József Hackathonon az egészen új, helyszíni ötletek megvalósítása mellett lehetőség nyílik régen futó projektekbe is beszállni két napra.

Az eddig „felajánlott” projektek többsége php, mysql, HTML, CSS ismereteket követel meg, de a szervezők reményei szerint további projektek is érkeznek még, így  lesz helye más nyelveket beszélő backend, fronted, fullstack programozóknak is.

A projektekről és a tervezett programról ITT olvashatnak bővebben, és jelentkezni is ezen a felületen lehet.

Forrás és fotó: Szent József Jezsuita Templom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria