Megjelent a Sapientia Főiskola folyóiratának új száma

Megszentelt élet – 2022. január 21., péntek | 9:00

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola évente két alkalommal megjelenő folyóirata, a Sapientiana legfrissebb, 2021/2. számát ajánljuk.

A Sapientia Főiskola Sapientiana című folyóiratának legfrissebb,  2021/2. lapszámában Lukács László Az isteni irgalmasság fölfedezése korunkban, Somos Róbert Órigenész az eucharisztiáról, Papp Miklós A lelkiismeret fogalma az ortodox etikában, Sipos Katalin Közeledés Istenhez a teológiai erények útján Sziénai Szent Katalin tanításában, valamint Garai Dávid Péter Bálint Sándor a boldoggá avatás küszöbén című tanulmányát olvashatják.

A szerzetesség teológiájáról Deák Viktória Hedvig OP értekezik Újrakezdés, reform, megújulás: a szerzetesrendek újraindulásának történeti-teológiai olvasata címmel.

A Recenziók rovatban hagyományosan külföldi és magyar szerzők könyveinek ismertetőit közlik.

A kiadvány zárásaként a főiskola életének legfontosabb eseményeiről emlékeznek meg, 2021. július elejétől december végéig.

A Sapientiana 2021/2. száma már kapható a Sapientia Főiskola könyvtárában, az érdeklődők a részletekről ITT tájékozódhatnak.

A folyóirat korábban megjelent számait is megtalálhatják az intézmény weboldalán, illetve kereshetik a Sapientia Könyvtár munkatársainál.

A folyóiratot a teológia, a filozófia, valamint a pedagógia és a társtudományok iránt érdeklődő olvasók figyelmébe egyaránt ajánljuk.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria