Megnyílt a Pasaréti Közösségi Ház edzőterme

Megszentelt élet – 2021. szeptember 30., csütörtök | 10:39

A pasaréti ferences szerzetesek és a helyi hittanórák diákjai vehették birtokba először a közösségi ház legújabb létesítményét: a legmodernebb kondigépekkel felszerelt fitnesztermet.

Az újonnan nyílt Pasaréti Közösségi Ház fő célkitűzése a klubélet újraélesztése mellett a közösségépítés. A legmodernebb gépekkel felszerelt tornaterem lehetőséget teremt a helyi fiataloknak a tartalmas időtöltésre, ahogyan jó időben a grillterasz is ezt a célt szolgálja.

„A házban több mint negyven hittancsoport működik. Elősorban rájuk gondoltunk, amikor kialakítottuk a fitnesztermet. Szeretnénk, ha a fiatalok számára lenne egy hely, ahol biztonságos körülmények között együtt lehetnek a barátaikkal. Minden esetben csoportos órákat tartunk, edzővel, órarend szerint. Ezekhez lehet csatlakozni”– mondta el Ugron Éva igazgató.

„Gyerekkoromtól kezdve lételemem a sport – emlékezett vissza Atanáz testvér, az egyik hitoktató. – Én magam is sokat tudtam kamatoztatni sportbéli tapasztalataimat a szerzetesi életben. Előfordul mindenkivel, hogy nincs kedve felkelni és elmenni misére, vagy elfelejti az esti imát. Ha a sportolás során sikerül tudatossá válnunk, akkor azt át tudjuk vinni a lelki életbe is.” A ferences szerzetes rendtársaival együtt időnként szintén részt vesz az edzéseken.

A Pasaréti Közösségi Ház lélekemelő programjai mellett mostantól a testmozgásra is lehetőségük nyílik a környék lakóinak: kardio- és crossfitedzéseken vehetnek részt, valamint rendelkezésre áll a teremben két evezőpad, két airbike, szobabicikli és futópad is.

További információ ITT.

Forrás és fotó: pasaretikozossegihaz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria