Megújult a nyírvasvári görögkatolikus templom

Hazai – 2019. december 6., péntek | 11:57

Templombúcsú keretében áldotta meg a felújított görögkatolikus templomot december 1-jén Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasváriban.

A közösség a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújott és elnyert pályázatnak köszönhetően javíttathatott a templom külső állapotán: az elmúlt másfél évben megtörtént a salétrommentesítés és a csatornacsere, valamint a támogatásból felújították a közösségi termet is.

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök templombúcsú keretében áldotta meg a megújult templomot. A Szent Liturgián koncelebrált a házigazda, Egri Tibor parókus és Kiss Zsolt nyírbátori parókus is. Az ünnepen részt vettek az egyházközség filiája, Nyírpilis görögkatolikus hívei, a helyi vezetők, többek között a polgármester, az iskola igazgatója és a képviselő-testület tagjai, valamint Petis Mihály, a Bátortrade Kft. ügyvezető igazgatója, aki a vasvári temető bővítésére másfél hektárnyi területet adományozott.

A szertartás végén, a köszöntéseket követően a hívek együtt vonultak a templom előtti térre. Itt, Vasvári Pál szobra mellett, akinek édesapja, Fejér Pál a 19. században közel húsz évig szolgált itt parókusként, a település közös adventi koszorúján a főpásztor gyújtotta meg az első gyertyát.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: P. Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria