Mert egy kis mozgás mindenkinek kell – Fitnesz-lelkigyakorlatra hívnak a bencések

Megszentelt élet – 2021. június 11., péntek | 15:08

A bencések 2021-ben ismét meghirdetett fitnesz-lelkigyakorlata összekapcsolja a hétköznapi és lelki élet szféráját, hogy a mozgás, a meditáció, a szemlélődés útján segítsen testi és lelki jóllétre.

A well-being az egészség, a boldogság, a fejlődés megtapasztalása, az a lelki alapállás, hogy életemnek értelme van, életcélom van, képes vagyok kezelni a hétköznapok hozta stresszt. Meglétéhez elengedhetetlen test és lélek együttes karbantartása.

A járvány testileg és lelkileg próbára tett mindannyiunkat. A hétköznapokban elszoktunk az intenzív mozgástól, a digitális oktatásban órákat ültünk gép előtt, a járványügyi korlátozások révén beszűkült a mozgásterünk. Egy tanulmány szerint a magyar férfiak átlagosan 3 kilóval nehezebbek, mint a járvány előtt.

A fitnesz-lelkigyakorlat abban szeretne segíteni, hogy a testmozgás be- és visszaépüljön életünkbe.

„Elkezdeni a nehéz, sokaknak egy első löketre van szükség. Kedvet tud adni a kezdéshez, hogy nyáron, Pannonhalma gyönyörű környezetében, lelkigyakorlatban, testvéri, baráti társaságban fogjunk bele, erősödjön a tudatos testmozgásra és lelki életre való készség” – fogalmazta meg Dejcsics Konrád bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója, mit szeretne nyújtani a fitnesz-lelkigyakorlat.

A teljes cikk ITT olvasható.

Szerző: Trauttwein Éva

Forrás: Gaudeamus.hu

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria