Mianmar valódi keresztutat él át – Bo bíboros irgalmasságra szólít

Kitekintő – 2021. április 12., hétfő | 18:45

Vérrel és könnyel valódi Via Crucist él át az ázsiai nemzet. Sötét idők, halál, fájdalmas emlékek, fiaikat sirató anyák: szomorú képet rajzol Mianmarról Charles Maung Bo bíboros. A ranguni érsek megbékélésre, kiengesztelődésre és irgalmasságra szólítja honfitársait.

Több mint két hónap telt el azóta, hogy február elsején katonai puccsot hajtottak végre Mianmarban. Azóta 600 áldozata van az erőszaknak.

Charles Maung Bo bíboros, a ranguni főegyházmegye érseke, az Ázsiai Püspöki Konferencia elnöke április 11-én, irgalmasság vasárnapján üzenetet tett közzé. Ebben a lakosság szenvedéséről beszél, megemlítve Ann Nu Thawng nővér bátor kiállását a békéért, aki a felfegyverzett rohamrendőrséggel szemben térden állva könyörgött azért, hogy ne lőjenek a békésen demonstráló fiatalokra. A világ csodálattal tekintett az apáca tanúságtételére, aki szembeszállt a rossz erőivel. A ranguni érsek arra buzdítja a híveket, hogy vegyenek példát a megváltó szeretet tanúságtételéről, mert a sötétségben a nagylelkűség egyszerű cselekedetei nagy erővel világítanak.

A jó cselekedetekre mindenütt szükség van, és az isteni irgalmasság Ura arra emlékeztet minket, hogy hitünk ne maradjon cselekvés nélkül. Az Egyház álljon a nép mellé, mely könnyet és vért hullat. A feltámadás reményében megerősödve tudjuk, hogy az élet a halálból születik, és Isten csodát képes alkotni a sírból is. A nagy kihívások közepette keressük Isten irgalmasságát Mianmarban. Imádkozzunk, hogy Jézus szíve meggyógyítson mindenkit: elnyomókat és elnyomottakat egyaránt – írja üzenetében a mianmari bíboros érsek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria