Michelin-csillagos séf főzött a debrecen-józsavárosi görögkatolikus lakásotthonban élő gyerekeknek

Hazai – 2023. január 28., szombat | 13:01

Még Szent Miklós napján, mondhatni a Mikulás ajándékaként érkezett a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ debrecen-józsai lakásotthonába Sárközi Ákos. Az egyik legnépszerűbb hazai séf pompás lakomát készített az ott élő gyermekeknek.

A Master Good céggel, illetve a Bárány családdal adományozás révén került kapcsolatba a jelenleg tíz gyermekről gondoskodó lakásotthon, hiszen Magyarország legrégibb baromfitenyésztő vállalata minden év őszén támogatja adományaival az itt élőket.

Ezt a gesztust meghálálva még 2021-ben vacsorára hívták meg Debrecen-Józsára a cég képviselőit, Bárány Edinát és családját, illetve a Debreceni Karitatív Testület vezetőjét, Rózsahegyiné Juhász Évát. A vacsora nagyon jól sikerült és a gyerekek hozzáállása, a közös beszélgetések elindítottak egy jó együttműködést, mely kapcsán Edina és az alapítványuk (Bárány Család a Családokért Alapítvány) felajánlotta, hogy Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel meglátogatnák az itt élőket.

A nem hétköznapi vacsora végül 2022-ben, Mikulás napján valósult meg, melyről videó is készült. IDE KATTINTVA lehet látni, hogy hazánk egyik legnépszerűbb séfje milyen nagy szeretettel készíti, tálalja a debrecen-józsai lakásotthonban élő gyermekeknek, fiatal felnőtteknek az ételeket.

Sőt, Sárközi Ákos a meghívást nem hagyta viszonzatlanul: a gyerekeket és nevelőiket is várja idén Budapestre az egyik éttermébe, a Borkonyhába vagy a Textúrába.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria