A szatmári egyházmegye ministránsainak zarándoknapjai

Kishírek – 2019. április 12., péntek | 17:50

Három egymást követő szombaton, március 23-án, 30-án és április 6-án hívta zarándoklatra a ministránsokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája.

Idén is megrendezték a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ministránsainak zarándoknapjait „Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8) mottóval.

Március 23-án a szatmári főesperesség ministránsai látogattak Nagykárolyba, 30-án a nagykárolyi főesperesség ministránsai Nagybányára, április 6-án pedig a máramarosi főesperesség ministránsai Szatmárnémetibe.

A ministránsok mindhárom alkalommal az adott városok templomait látogatták meg, ahol a helyi plébános fogadta őket és beszélt nekik a közösségről és a liturgikus szokásokról; bemutatta a templomot, majd válaszolt kérdéseikre. A fiatalok mindenhol elmondtak egy imát, majd feladatot kaptak, amit megoldva közelebb kerültek egy nagyobb rejtvény megfejtéséhez. A találkozókat városnézéssel, majd szentmisével zárták.

Idén mintegy 250 ministráns vett részt a zarándoklatokon. Minden alkalommal jutott idő a derűre is. Hasonlóan értékes pillanatokat ígér május 25-én a mikolai Szűz Mária Királynő-plébánián megrendezendő egyházmegyei ministránstalálkozó is.

* * *

A szatmári egyházmegye különböző templomaiban oltárszolgálatot teljesítő fiatalokat 2012-ben hívták először útra: már akkor is az volt a cél, hogy lehetőséget adjanak nekik a találkozásra, a barátkozásra, a hitben és tudásban való fejlődésre.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Józsa János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria