Mozdulj! – Ima- és segítőcsoportok az egészségügyi dolgozókért

Hazai – 2021. április 16., péntek | 18:05

A keresztény könnyűzenei programokat szervező Ez az a nap! Alapítvány felhívására az elmúlt egy hónapban több mint harminc ima- és segítőcsoport alakult a Facebookon a kórházi dolgozók megsegítésére. A szervezők célja, hogy az ország összes kórházában létrejöjjön hasonló kezdeményezés.

László Viktor alapító-főszervező elmondta, hogy miután látták, mennyire le vannak terhelve azok, akik a legtöbbet tesznek a betegek gyógyulásáért, úgy érezték, eljött a cselekvés ideje, amikor mindenki lehetőségéhez mérten gyakorlati módon is szolgálhat. Hozzátette, a segítségnyújtás módja nagyon sokoldalú lehet, mint például önkéntes munka a kórházakban, egészségügyi dolgozók gyermekei számára online korrepetálás felajánlása, tárgyi eszközök adományozása, szolgáltatások ingyenes biztosítása vagy akár sütemény készítése az ápolók számára.

A szervezők fontosnak tartják, hogy lelki táplálék is bejusson az intézményekbe, így többek között bibliákat és igés kártyákat is továbbítanak a helyi kapcsolattartóknak. „Hálás a szívünk, hogy a felhívás közzététele után napról napra egyre több segítőcsoport jött létre országszerte, és megkezdődött az egészségügyi dolgozók aktív támogatása” – fejezte be a főszervező.

Sok csoportban gyorsan elindult a tárgyi eszközök és szolgáltatások felkínálása. Az egyik ilyen közösség koordinátora így jellemezte a tagok aktivitását: „Jöttek gazdák, akik több mint 500 liter gyümölcslevet hoztak a termésükből. Volt, aki a nővérkéket fuvarozta a munkába. Nagylelkű cégvezetők a legkülönfélébb szolgáltatásaikat ajánlották fel. Nagyon sokan meleg ételt, gyümölcsöket, süteményeket hoztak.”

Az Ez az a nap! célja, hogy minden városban alakuljon ilyen csoport, ezért arra kérnek minden jószándékú, tenni akaró embert, hogy jelentkezzen regionális kapcsolattartónak vagy lépjen be a már megalakult helyi Facebook-csoportba.

Minden további részlet és jelentkezési lehetőség ITT megtalálható.

Forrás és fotó: Ez az a nap! Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria