Nagyváradon és Kolozsváron is megállt a Boldogasszony-zarándokvonat

Külhoni – 2023. május 25., csütörtök | 18:50

Május 25-én reggel indult el a Boldogasszony-zarándokvonat a budapesti Keleti pályaudvarról Erdélybe, a csíksomlyói pünkösdi búcsúra, a Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében. A szerelvény néhány percig Nagyváradon, majd Kolozsváron is megállt.

Nagyváradon Böcskei László megyéspüspök köszöntötte a Boldogasszony-zarándokvonattal Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és a Gyimeseken át Csíksomlyóra tartó zarándokokat.

A Boldogasszony-zarándokvonat ünnepi szerelvénye május 25-én csütörtökön 12.01-kor futott be a nagyváradi állomásra, és 12.16 órakor indult tovább.

A zarándokokat Csíksomlyóra szállító különvonat 15 óra előtt érkezett meg Kolozsvárra, ahol Marosán Csaba színművész, László Attila kolozsvári főesperes, Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke és Grezsa Csaba kolozsvári főkonzul köszöntötte az úton lévőket.

A zarándokokkal együtt utazó Felföldi László pécsi megyéspüspök köszönetet mondott a fogadtatatásért, majd püspöki áldással indult tovább a vonat Csíksomlyó felé.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Ciucur-Losonczi Antonius; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria