Németh Norbert mutatta be a pusztacsatári kegyhely búcsújának szentmiséjét

Hazai – 2022. augusztus 18., csütörtök | 14:22

Augusztus 14-én, vasárnap Németh Norbert, a Pápai Magyar Intézet rektora volt a Pusztacsatáron Mikolás Attila plébánossal együtt bemutatott ünnepi szentmise főcelebránsa. Segítségükre volt Bodorkós Áron diakónus és Pongrácz Benedek papnövendék. A szentmisét a helyi énekkarok és a vend vidékről érkezett kórus szolgálata tette még ünnepélyesebbé.

A szentmisén Mikolás Attila köszöntötte a zarándok híveket, akik között jelen voltak az önkormányzat és az egyházközség képviselői, valamint Kissné Köles Erika szlovén szószóló is.

A szentbeszédben Németh Norbert Szűz Mária mennybevételének ünnepén arra tanított, mi Mária szerepe az életünkben. Az ünnep a nagy célunkat, az örök üdvösséget mutatja számunkra, ez a mi jövőnk. Igazi zarándoklásunk ide irányul. Isten Márián keresztül akar minket segíteni. A célba érkezett asszony mögött ott van egy út, pont olyan, mint a mi életünk is. Gyönyörű, ajándékos élet az övé, és az ünnep megtanítja nekünk, hogyan legyünk kapcsolatban Máriával. Mária a mennybe érkezett asszony, a mennybe felvett asszony – tőle akarunk tanulni, belőle erőt meríteni.

Három kulcsszóra tanítanak minket az ünnep szentírási szövegei: az olvasmány a küzdelemre, a szentlecke a feltámadásra, az evangéliumban a remény hangja szólal meg.

Németh Norbert atya szentbeszéde ITT visszahallgatható!

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria