Nyári oratóriumot szerveznek a szaléziak Aleppóban

Megszentelt élet – 2017. július 1., szombat | 19:41

A Georg és Matilde Salemről elnevezett szalézi oratóriumban, ahol a harcok idején is igyekeztek nyitott kapukkal várni a fiatalokat, Pier Jabloyan szalézi szerzetes és a szalézi animátorok vezetésével június 12-én megkezdték a nyári oratóriumot.

Bár a háború látható sebei – a ledőlt épületek, rommá lőtt utcák – nem hagyják elfeledni a keserves időket, itt az életerő és vidámság az úr.

A foglalkozások és a programok nem sokban különböznek más, hagyományosnak mondható szalézi nyári oratóriumok programjaitól: animációval, csoportbeszélgetéssel, strandolással, játékokkal, sporttal töltik az időt, de a gyerekek biztonsága érdekében naponta saját buszjárattal szállítják a résztvevőket a helyszínre és vissza.

A nyári oratórium keretéül az ószövetségi József története szolgál, melyet az animátorok színpompás jelmezekben előadott jelenetek során ismertetnek meg a résztvevőkkel.

Don Bosco üzenetének, amelyet továbbra is terjesztenek fiai, a szalézi szerzetesek, célja mindenekelőtt az, hogy segítse a fiatalokat, hogy megéljék a hit személyes élményét Jézussal, és gyakorolják a testvéri szeretetet minden emberi lénnyel szemben a mindennapi élet tapasztalatai közepette – üzenik az aleppói szaléziak.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria