Nyíregyházán rendezték meg az egyházmegyei szavalóverseny döntőjét

Hazai – 2024. február 29., csütörtök | 9:48

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében a 16. alkalommal rendeztek szavalóversenyt. A döntőt február 24-én tartották a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, ahol a helyezést elért gyerekeknek az elismerő oklevelet és az ajándékokat Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök adta át.

A főpásztor köszöntő gondolataiban elmondta, örömmel tölti el, hogy egészen óvodás kortól a gimnáziumi korosztályig vannak tehetségek az egyházmegyei iskolákban, akik különböző területeken jeleskednek, köztük olyanok is, akik szeretik a verseket. Amikor az ember rátalál egy-egy szép versre, és azt érzi, hogy a szívéből is jön, akkor az egyfajta imádság is tud lenni. A versben megfogalmazott igazság – amit a költő megértett az isteni szeretetből, jóságból – abban is segít, hogy odaforduljunk Istenhez.

Végül a főpásztor megköszönte a versenyzőknek, a szervezőknek, az iskolák vezetőinek, a felkészítő tanároknak, és a szülőknek a munkáját és segítségét, hogy a gyermekek felkészülhettek a versenyre.

Az egyházmegyei szavalóverseny elődöntőjét december 9-én tartották három helyszínen: Ajakon, Nyíregyházán és Debrecenben. A megmérettetésre 350 gyermek regisztrált.

Az egyházmegyei szavalóverseny helyezettjeinek névsora és a teljes képgaléria IDE kattintva található.

Szöveg: Kardos György hitoktató, a szavalóverseny főszervezője

Fotó: László Krisztián

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria