Online konferencia a Hangos Biblia közösségeivel

Hazai – 2021. január 12., kedd | 12:23

Online konferenciát rendez január 24-én 15 órától a szeged-tarjánvárosi Szent Gellért-plébánia. A Ferenc pápa által meghirdetett Isten igéjének vasárnapján azokkal a pécsi, debreceni, székesfehérvári, pozsonyi, komáromi, gyulafehérvári, kolozsvári és szabadkai csoportokkal szeretnének kapcsolatot teremteni, akik 2016 és 2020 között részt vettek az Ó- és az Újszövetség felolvasásában.

Az elmúlt négy évben körülbelül 500 ember olvasta fel az Újszövetséget és mintegy 850 ember az Ószövetséget. Hangjukat kölcsönözve hallgathatóvá tették Isten igéjét.

Meghallgatható a biblikus konferenciaalapítvány honlapján.

A felolvasók csoportjaiból most kiválasztottak tíz helyszínt: őket szeretnék összekapcsolni egy nagyjából egyórás – képben és hangban közreadott – programban, melyhez körülbelül ezer fő csatlakozhat az interneten. A programban a következő helyszínek megszólaltatását tervezik: Pécs, Debrecen, Pozsony, Komárom, Gyulafehérvár, Kolozsvár, Szabadka.

A szervezők előadásra kérték Bábel Balázs kalocsai érseket; Kovács Gergely gyulafehérvári érseket; Balog Zoltán református püspököt; Martos Levente Balázst, a Pápa Biblikus Bizottság tagját; valamint Pecsuk Ottót, a Magyar Bibliatársulat elnökét.

A programot a Szent Gellért-templomból koordinálják.

A kapcsolások között hallható zenei anyagot Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar Liszt Ferenc-díjas karmestere válogatta; közreműködik Simon Bálint, a szeged-tarjánvárosi templom orgonistája, valamint szegedi énekesek.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a pandibalazs@regio10.hu e-mail-címen lehet.

Információ:
Benyik György, a Szent Gellért-templom plébánosa benyik.gyorgy@gmail.com
Zólyomi Norbert médiaapostol znorbert70@gmail.com.

Forrás és fotó: Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria