Önkéntes napokat szerveznek a pannonhalmi bencések a szerzetesség iránt érdeklődőknek

Megszentelt élet – 2024. május 26., vasárnap | 15:10

Önkéntes napokra várják a 18 és 35 év közötti, szerzetesség iránt érdeklődő férfiakat július 1. és 11. között Pannonhalmán. Jelentkezni május 18. és június 25. között lehet. Az alábbiakban a bencés közösség felhívását olvashatják.

Tölts el néhány júliusi napot hozzád hasonló fiatalokkal a bencés közösség mellett, az imádság és a kétkezi munka ritmusában, és nyerj betekintést egy életteli apátság nyári hétköznapjaiba. Arra hívunk, hogy osztozz az apátsági gyógynövénykert munkáiban, továbbá arra is, hogy az imádság és a közös lelki programok segítsenek téged az elmélyülésben és Isten keresésében.

A megérkezést és ismerkedést követően a hétköznapoknak a szerzetesközösség reggeli és esti zsolozsmája ad keretet; a délelőtt és a délután első fele a hat órát kitevő önkéntes munka jegyében telik; a délután második felében és este pedig a bencés spiritualitásba bevezető, közös lelki programokat szervezünk. Az utolsó napot Szent Benedek atyánk nyári főünnepének szenteljük, a közös programot ünnepi ebéddel zárjuk.

Az önkéntes napokat 18 és 35 év közötti fiatal férfiaknak ajánljuk, akik szívesen bekapcsolódnak a gyógynövénykert munkáiba, érdeklődnek a bencés szerzetesség iránt, és nyitottak arra, hogy csoportos beszélgetések során együtt mélyüljünk el keresztény hitünkben.

Szállást (korlátozott számú férőhellyel) a Pannonhalmi Bencés Gimnázium épületében biztosítunk.

Az önkéntes munka ellentételezéseként a szállás, étkezés és a programon való részvétel ingyenes.

Jelentkezni május 18. és június 25. között lehet.

Lemondási határidő: június 28.

További információ: hivatas@osb.hu

Kérjük, hogy regisztrációt követően küldj önéletrajzot a hivatas@osb.hu e-mail-címre!

Forrás és fotó: Pannonhalmi Területi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria