Országos gasztroversenyen szereztek érmet a miskolci görögkatolikus középiskola diákjai

Kishírek – 2023. december 7., csütörtök | 17:31

Szakmai berkekben az egyik legrangosabb verseny az évtizedes múltra visszatekintő Illéssy Sándor gasztronómiai kupa. A december elején Kisújszálláson – idén tizenegyedik alkalommal – megrendezett országos ételművészeti versenyen, a miskolci Fáy András Görögkatolikus Technikum tizenkettedikes tanulói arany- és ezüstérmet szereztek.

A megmérettetés a hagyományos kategóriák mellett – mint például a cukrászat vagy hidegkonyha – idén az élőmunkás versennyel bővült.

A helyszíni versenyfeladatok közül melegkonyha-élőmunka kategóriában indultak a Fáy András Görögkatolikus Technikum tizenkettedikes tanulói, Vajdovics József mesterszakács, szakácsmester felkészítésével.

A neves zsűri előtt kilenc versenyző főzött egyszerre. A miskolci görögkatolikus középiskola végzős diákjai már reggel 6 órakor a konyhában voltak. A háromfős szakmai zsűri sokféle szempont alapján ítélt: az öltözködéstől kezdve a használt fűszereken keresztül az alapanyagokig mindent górcső alá vettek; az elkészített ételnél pedig számított az ízek összhangja és tálalás minősége is.

A verseny népszerűségét bizonyítja, hogy 65 versenyző indult ebben a kategóriában, így kétnaposra bővült a megmérettetés.

Ebben a mezőnyben ért el kiváló eredményeket a Fáy-iskolát képviselő két diák: Simkó Patrik I. helyezettként aranyérmet, Csanálosi Péter II. helyezettként ezüstérmet és a zsűri különdíját kapta. Felkészítőjük Vajdovics József volt.

Forrás és fotó: Fáy András Görögkatolikus Technikum; Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria