Országos papi lelkinapot szervezett a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom

Hazai – 2019. március 25., hétfő | 14:13

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom szervezésében március 23-án „Papi nap” volt a Szegedhez közeli Domaszéken, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban. A közösséghez tartozó lelkipásztorok az ország különböző részeiből, valamint a Vajdaságból és Felvidékről is érkeztek a programra.

Huszonegy pap vett részt a programon, egy-egy velük érkezett házaspárral együtt. Az évente megrendezett lelkinap célja, hogy a kétféle szentségi életállapotban, a papságban, illetve a házasságban élők – felismerve, mennyire szükségük van az egymást kiegészítő szolgálatukra – kölcsönösen erősítsék és segítsék egymást az Isten felé vezető úton.

A lelkinap során a házaspárok közvetlenül megtapasztalták – amit ugyan eddig is tudtak, de most látták és átérezték –, hogy mennyire fontosak a papok mellettünk, s hogy egy kis figyelmességgel és meghallgatással a segítségükre tudnak lenni a lelkipásztoroknak. Kísérni tudják egymást a nehézségekben és a hétköznapokban.

A nap mottója Péter első leveléből származott: „Mindenkor legyetek készen arra, hogy válaszolni tudjatok mindenkinek, aki a bennetek levő reménység okát kérdezi tőletek. De ezt szelídséggel és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek...” (1Pét 3,15–16). A bevezető előadások után a részt vevő papok a velük érkezett házaspárokkal, hármasban osztották meg egymással az elhangzottakkal kapcsolatos gondolataikat és érzéseiket. Lélekemelő élmény volt a huszonegy atya által közösen bemutatott szentmise és azt követő szentségimádás is.

Forrás és fotó: Házas Hétvége

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria