Ötszáz tonna almát ajándékoznak a rászorulóknak

Hazai – 2014. november 27., csütörtök | 12:41

Ötszáz tonna, azaz 24 kamion almát juttat el a rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat – tájékoztat a Máltai.hu.


Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét karitatív célokra ajánlották fel a magyar termelők, ezt az adományt karácsonyig osztják ki.

Az ajándék almát nagycsaládosoknak, egyedül élő időseknek, fogyatékkal élőknek és nélkülöző embereknek juttatja el a két segélyszervezet, az első kamionok már útnak is indultak. A tizennégy kilogrammos ládákban érkező gyümölcsből az ország egész területére igyekeznek juttatni a szeretetszolgálatok. Az egyenként több mint huszonegy tonnás szállítmányok a budapesti intézmények mellett a máltai szervezet miskolci, kecskeméti, debreceni, győri, tatai és pécsi regionális központjaiba érkeznek, onnan pedig már a szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei viszik tovább az ajándékot a távolabbi településekre.

Az alma kiosztásába bekapcsolódik a Baptista Szeretetszolgálat és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is. A Magyar Református Szeretetszolgálaton (MRSZ) keresztül két kamion a dunántúli régióba, négy Kelet-Magyarországra, további kettő pedig Budapestre szállítja az adományt. Az MRSZ az adventi időszakra szervezett melegételosztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.

Fotó: LakihegyRádió.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria