Óvodások zarándoklatára és családi napra készülnek Mátraverebély-Szentkúton

Hazai – 2022. május 18., szerda | 11:30

A mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely május 21-én megrendezi első családi napját, melynek keretében Szalóki Ági ad gyermekkoncertet, bábszínház, kézműves programok, népi játékok és ugrálóvár várják ingyenesen a látogatókat.

Már javában folyik az építkezés, hogy a nemzeti kegyhely jövő év végére családbarát vállásturisztikai helyszínné váljon. Épülnek a családi apartmanok, de lesz kemping, játszótér és sportpálya is.

A gyerekek a munkálatok befejeztéig sem maradnak azonban program nélkül, ugyanis Szentkút már idén megrendezi az első családi napját, összekötve az óvodások zarándoklatával.

Május 21-én délelőtt Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök celebrál szentmisét, melyet megelőzően a vándorkereszt egy új óvodához kerül.

Kora délután bábszínházi előadás kezdődik, majd Szalóki Ági a szabadtéri oltárnál tartja meg gyermekkoncertjét, melyen József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei hangzanak el megzenésítve. A nap során ingyenes ugrálóvár, népi játékok és játszótér, arcfestés, valamint kézműves programok várják a kicsiket és a nagyokat.

*

Részletes program

9.30: gyülekező a bevonulási úton, Lóránt atya köszöntője;
10.00: bevonulás a liturgikus térre, vándorkereszt átadása;
10.30: énekpróba kántori vezetéssel;
11.00: ünnepi szentmise, főcelebráns: Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök;
13.00: a Mesekocsi Színház előadása;
14.30: Szalóki Ági gyermekkoncertje;
12.00: ugrálóvár, arcfestés, kürtőskalács, népi játszótér.

További információk a www.szentkut.hu és a https://www.facebook.com/szentkutnemzetikegyhely oldalakon találhatók.

Forrás: Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria