Podcastcsatornákat indított a Katolikus Rádió

Hazai – 2021. március 23., kedd | 17:43

A Magyar Katolikus Rádió tizenöt saját gyártású műsorának regisztrált podcastcsatornát. A podcastok célja, hogy a rádió értékteremtő műsorait azok számára is elérhetővé tegye, akik a hagyományos élő adás helyett inkább online formában hallgatnák meg a műsorokat.

Mind a tizenöt csatorna egy-egy különálló témának ad otthont. Az elérhető tartalmak sokrétűek: vallási, kulturális, gasztronómiai, zenei, közéleti, ismeretterjesztő, portré- és riportműsorok egyaránt szerepelnek a palettán.

A szőlőkultúra és a bor iránt érdeklődő hallgatókat például a Borivóknak való című műsor várja, a gasztronómiai hagyományok szerelmeseit az Édesanyám főztje, míg a zenés tartalmakat többek között a Juhász Előd és Csiba Lajos nevével fémjelzett Zene-közelben című sorozat szolgáltatja.

A Magyar Katolikus Rádió további tervei között szerepel a csatornák folyamatos bővítése közéleti és kulturális témákban egyaránt. Hamarosan hallható lesz Kerengő című, közéleti beszélgetéseket tartalmazó adás, valamint a Matúra című műsor – az érettségizőknek nyújtva segítséget a felkészüléshez.

„Fontosnak tartjuk, hogy a kor szellemével haladva és a technikai lehetőségek kihasználásával új távlatokat nyissunk hallgatóink felé. Ez a folyamat több lépcsőből áll, mely másfél évvel ezelőtt mobiltelefon-alkalmazásunk bevezetésével kezdődött. Idén a közösségi médiában megjelenő élő közvetítéseink mellett saját podcastcsatornáinkat is útnak indítottuk” – mondta el Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese.

A podcastok mindenki számára ingyenesen elérhetők, asztali számítógép és mobiltelefon használatával egyaránt, a Spotify és az Apple Podcasts rendszereiben. A teljes lista megtalálható ITT.

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az Egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. Műsorában így jelen van a közélet, az irodalom, a művészet, a kultúra, a tudomány és természetesen a zene.

A rádió jelenleg 22 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. Népszerű a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása is: több ezer ember ezen keresztül hallgatja a műsort. Az alkalmazás segítségével földrajzi korlátok nélkül bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatók a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók.

Az alkalmazás Android és iOS rendszeren egyaránt használható.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria