Pro Voluntarius díjat kapott Puchard Zoltán, a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom egyik alapítója

Hazai – 2021. december 15., szerda | 18:43

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter családpolitikához kapcsolódó szakmai elismeréseket adott át a budapesti Haris Parkban december 13-án. Az ünnepségen Bölcsődékért díjat, Magyar fiatalokért díjat, Esélyt az életre díjat, Pro Voluntarius díjat, valamint miniszteri elismerő okleveleket vehettek át a díjazottak.

A Pro Voluntarius díj az önkéntesség, a köz javát szolgáló tevékenység, valamint a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő teljesítmény, tevékenység elismerésére adományozható.

A rangos kitüntetést közel fél évszázados közösség- és hálózatszervező munkája, továbbá Magyarország és a Kárpát-medence magyar kisközösségeit építő, megtartó és értékközvetítő tevékenysége elismeréséül vehette át Puchard Zoltán.

Puchard Zoltán a rendszerváltoztatás előtti időktől kezdve példamutató elkötelezettséggel, kitartással és reménnyel építette fel a Katolikus Ifjúsági Mozgalmat (KIM), majd felelős vezetőként a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület (HÁLÓ) munkájában is évtizedekig részt vett.  2014 után meghatározó szerepet játszott a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) elindításában és vezetésében. Közösségszervező civil tevékenysége az egész Kárpát-medencében kifejtette építő, megtartó és értékközvetítő hatását.

Az ünnepséget a budapesti Haris Parkban tartották december 13-án, ahol a Bölcsődékért díjat, a Magyar fiatalokért díjat, az Esélyt az életre díjat, a díjat és miniszteri elismerő okleveleket is átadtak.

Forrás: MTI; Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

Fotó: Kékesi Donát/Miniszterelnökség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria