Roma szakkollégisták is segítik az időseket Debrecenben

Hazai – 2020. március 27., péntek | 14:13

A Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei, a város önkormányzati képviselői és a roma szakkollégisták is részt vesznek az önkéntes munkában, amellyel elsősorban a rászoruló időseket segítik a koronavírus-járvány miatt kialakult vészhelyzetben.

A Debreceni Karitatív Testület (DKT) elnöki posztját tavaly novembertől a Hajdúdorogi Főegyházmegye delegáltja, Rózsahegyiné Juhász Éva látja. A testület raktárát a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon épületének pincéjében helyezték el, itt készítik elő az időseknek szánt csomagokat az önkéntesek, köztük azok a roma szakkollégisták is, akik bennmaradtak a kollégiumban.

A DKT munkatársai a debreceni egyházközségek parókusaitól azt kérik, jelezzék, ha rászoruló, idős emberről van tudomásuk, akinek jól jön a segítség. Az ő esetükben a legfontosabb, hogy teljesítsék az egyébként mindenkire vonatkozó kérést, ami az otthonmaradásról szól.

A segélyszervezet vezetője kéri, ha valakinek a látóterébe kerül olyan idős debreceni lakos, akinek szüksége van segítségre a koronavírus okozta veszélyhelyzetben, hívja a következő telefonszámok egyikét: 06/52/517-768; 06/52/517-614; 06/52/517-631.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria