Siklósi Beatrix dokumentumfilmje is versenyez az orlandói keresztény filmfesztiválon

Kultúra – 2019. március 24., vasárnap | 16:32

Siklósi Beatrix „Övék a mennyek országa” című dokumentumfilmjének harmadik, Szíriával foglalkozó epizódját is jelölték az orlandói nemzetközi keresztény filmfesztiválon (International Christian Film Festival ) a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

A 2011. szeptember 15-én alapított International Christian Film Festival (ICFF) a világ egyik legnagyobb keresztény filmfesztiválja, amelyet idén május 1. és 4. között rendeznek Orlandóban.

Siklósi Beatrix Övék a mennyek országa című alkotása több száz film közül került be a tizenhárom jelölt alkotás közé.

A magyar forgatócsoport Aleppóban, Homszban, Maalulában és Damaszkuszban járt, azokon a helyeken, ahol a legnagyobb mértékű pusztítás történt a második világháború óta. A kiutazó csapat tagja volt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes is. A film hat nap alatt, feszített tempóban, háborús körülmények között készült – operatőre Marossy Géza.

A stábnak sikerült exkluzív interjút készítenie a szír főmuftival, de a filmben megszólalnak a keresztény vezetők mellett azok is, akik semmiféle fenyegetettség ellenére sem hajlandók elhagyni hazájukat. A film olyan keresztény családokat is bemutat, akik magyar pénzből újjáépülő lakásokban élhetnek.

Forrás: MTI

Fotó: International Christian Film Festival/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria